Bij koninklijke beschikking
hofleverancier

Over ons

De Vos Verf is sinds 1905 fabrikant van lakken, muurverven en plamuren voor de professionele schilder.

De verfproducten van De Vos Verf dragen bij aan het langdurig behoud van woningen en gebouwen en verhogen de esthetische waarde ervan.

Ons ervaren team streeft er iedere dag naar om met toonaangevende verfproducten, een eerlijk, gedegen advies en optimale service een positieve bijdrage te leveren aan uw schilderwerkzaamheden.

Glazol lakken, Fluwex muurverven, Remonta vernissen, Planol plamuren en een ruim assortiment non-paint zijn te verkrijgen via een vijftal eigen verkoopvestigingen.

De Vos Verf werkt daarnaast samen met een professioneel netwerk van verfgroothandels en verfspeciaalzaken.

In de hoofdvestiging te Den Haag vindt de ontwikkeling en productie van onze verfproducten plaats.

Bij de ontwikkeling van nieuwe verfproducten proberen wij een balans te vinden in de kwaliteit en duurzaamheid van de verf en de invloed hiervan op mens en milieu.

De Vos Verf ziet het als haar verantwoordelijkheid om de risico’s bij het gebruik van chemische producten zoveel mogelijk te beperken en neemt daarom deel aan Coatings Care. Coatings Care is een wereldwijd initiatief van verf- en drukinktproducenten dat voortdurende verbeteringen nastreeft op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu en hierover informatie geeft.

Op 24 oktober 2005 is door Hare Majesteit De Koningin het recht verleend aan Verffabriek H. de Vos & Zonen B.V. tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.

In dit eervolle recht zien wij vooral een eerbetoon aan Hendrik de Vos, de oprichter van ons bedrijf. Hij is met veel lef, doorzettingsvermogen en inventiviteit aan het verfavontuur begonnen.

100 jaar later is met Annemarie en Paul de vierde generatie van de familie actief binnen hofleverancier De Vos Verf. En daarmee is dit echte familiebedrijf de oudste zelfstandige fabrikant van professionele lakken, muurverven en plamuren voor de vakman-schilder.

Op 17 maart 2020 gaat De Vos Verf een nauwe samenwerking aan met Drost Coatings uit Venlo. Twee familiebedrijven met meer dan twee honderd jaar ervaring in verf slaan de handen ineen.

Op 3 november 1905 start Hendrik de Vos de Scheveningse Verfhandel H. de Vos.

Hendrik de Vos ontwikkelt en produceert vanaf de eerste dag een keur aan hoogwaardige verfproducten voor de schilder en de lokale vissersvloot.

In die beginperiode heeft hij veel succes met stakelterpentijn. Stakelterpentijn wordt door de plaatselijke vissers gebruikt als brandstof voor fakkels, die in de top van de scheepsmasten branden tijdens de nachtelijke visvangst. Hieruit is het beeldmerk ‘de brandende fakkel’ afgeleid.

De terpentijn brandt zo goed dat ook beroepsvissers uit andere kustplaatsen deze stakelterpentijn ontdekken en Hendrik vele liters gaat verzenden naar klanten langs de gehele Nederlandse kust.

Daar blijft het niet bij. Hij weet de vissers en schilders in de regio ook enthousiast te maken voor zijn kwaliteitsverven en kleurpasta’s. De basis voor Verffabriek H. de Vos & Zn is gelegd.